INGREDIENTE

PENTRU ALUAT
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
50 ml ulei de masline
150 g faina alba de grau
1 ou (pt. uns)

PENTRU UMPLUTURA
1/2 piept de pui
1 ardei kapia
50 g spanac proaspat
50 g cascaval
2 linguri ulei de masline
100 ml apa
piper

MOD DE PREPARARE:
Se cerne faina intr-un vas incapator. Laptele si uleiul se amesteca si se toarna incet peste faina. Se framanta totul, aluatul este elastic si nu se leaga de maini.

Pieptul de pui si ardeiul kapia se toaca in robotul de bucatarie. Se pune intr- o tigaie uleiul, apa si se adauga carnea tocata. Lasam aceasta compozitie la foc mic, amestecand din cand in cand, pana este gatita carnea si apa s-a evaporat. La final adaugam piper.
Spanacul se opareste pt. 2 minute si se toaca marunt.

Se amesteca carnea, branza si spanacul, rezultand astfel compozitia pt. umplutura.
Se intinde aluatul cu sucitorul, se decupeaza forme rotunde cu un pahar. Se adauga umplutura, se indoaie coltunasul si se preseaza marginile cu o furculita.

Se ung cu ou batut.
Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. (la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie)

Pofta buna!

* se poate folosi si alta umplutura
* am facut si cu mar tras la tigaie, stafide, nuca si branza dulce