Astazi am pregatit o reteta noua de coquelet cu ardei si masline, absolut delicios! Va invit cu drag sa il gatiti si voi!
Desigur folosim coquelet-ul de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa foarte frageda.
INGREDIENTE
1 Coquelet de Bretagne de la Edenia
2 ardei kapia
1 ardei gras galben
1 gogosar
1 ceapa rosie
200g masline natur intregi fara samburi (am folosit Kalamata)
1 lingura boia dulce de ardei
4 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Puiul, decongelat in prealabil la frigider, il ungem cu putin ulei de masline si il asezam intr-o tava pe hartie copt. Bagam puiul la cuptor, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 45-50 de minute.
Cat puiul sta la cuptor, ne ocupam de ardei.
Taiem ardeii si gogosarul in doua, scoatem semintele si partile albe si ii taiem julien. La fel taiem si ceapa.
Intr-o oala, punem uleiul de masline, boiaua si ceapa, adaugand si putina apa. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana se inmoaie ceapa.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam ardeii si inca jumatate de pahar de apa. Lasam din nou la foc mic, pana se inmoaie bine ardeii, amestecand din cand in cand si adaugand cate putina apa pe masura de scade.
Cand puiul este gata, il lasam la racit apoi il dezosam. Putem taia carnea cu cutitul, eu am lasat-o exact asa cum a iesit de pe oase.
Cand ardeii s-au inmuiat bine si sunt gatiti, adaugam carnea si maslinele si amestecam. Mai lasam pe foc totul 2 minute, amestecand incontinuu sa nu se lipeasca si gata. Oprim focul si servim un pranz absolut delicios si sanatos pentru toata familia.
Pofta mare!
Coquelet de Bretagne este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne cu o alimentatie 100% vegetala.
Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda.
Va invit sa descoperiti puii de la Edenia si sa ii folositi cu incredere in preparatele Flaveur!