INGREDIENTE

Aluat
330mL apa calduta
3 linguri ulei de masline
O lingurita zahar
630g faina alba de grau
12g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata

Umplutura
200g rosii pasate (am folosit la conserva)
250g cascaval ras
Putin busuioc uscat

MOD DE PREPARARE

Aluatul il putem face si la masina de paine pe programul aluaturi dospite. Daca nu avem masina de paine, atunci dizolvam drojdia in apa caldura, adaugam zaharul si uleiul si amestecam. Incepem sa adaugam si faina putin cate putin pana o terminam.

Framantam bine aluatul si il lasam sa creasca la loc caldut pentru aproximativ 2 ore.

Pe blatul infainat, intindem aluatul in forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 0.5cm. Va iesi un dreptunghi destul de mare.

Ungem aluatul cu sosul de rosii pasate amestecat cu busuiocul. Presaram apoi cascaval ras pe toata suprafata.

Taiem aluatul in jumatate pe latime. Rulam usor fiecare jumatate de aluat.

Cu un cutit zimtat taiem felii de 2 cm grosime.

Asezam melcisorii in tava pe hartie de copt, lasand distanta intre ei.

Mai lasam melcisorii in tava sa mai creasca pentru 20 de minute.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste frumos cascavalul.

Nemaipomenit de gustosi si pufosi. Pofta mare!