Va invit sa gatim o reteta noua si savuroasa de piept de pui cu ciuperci si spanac!

Si in aceasta reteta am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

O alegere foarte sanatoasa!

INGREDIENTE

1 Poulet Jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
6 cuburi de spanac tocat portionat de la Edenia
450g ciuperci de la Edenia
1 ceapa
200mL lapte
Boia, piper, curcuma
80g cascaval ras (sau mozzarella)
Ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Puiul decongelat in prealabil la frigider, il transam si scoatem pieptul. Cu restul putem face PUI CU MORCOVI BABY SI SOS DE SMANTANA sau PUI CROCANT LA CUPTOR.

Indepartam pielea de la piept si il taiem cuburi.

Stropim carnea cu ulei de masline, presaram putina boia dulce de ardei si amestecam sa acoperim bine carnea.

Punem o foaie de copt intr-un vas micut, punem carnea si o acoperim bine cu hartie.

Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40 de minute.

Cat timp carnea este in cuptor, ne ocupam de restul ingredientelor.

Gatim ciupercile la abur pentru 15 minute.

Taiem ceapa solzisori. Intr-o tigaie, punem la inabusit ceapa cu 2 linguri ulei de masline si 1/3 pahar de apa. Lasam la foc mic pana se inmoaie bine ceapa si mai adaugam apa daca mai este nevoie.

Cand ceapa este inmuiata si apa a scazut, adaugam ciupercile gatite la abur, laptele si cuburile de spanac si condimentele. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana se decongeleaza spanacul.

Cand puiul este gata, scoatem vasul din cuptor si indepartam hartia de copt, lasam carnea in acelasi vas.

Acoperim carnea cu compozitia din tigaie si presaram peste tot cascaval ras.

Bagam din nou vasul in cuptor, la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumeneste cascavalul.

Neaparat trebuie sa incercati aceasta reteta delicioasa pentru pranz. Pofta mare!

 

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!