INGREDIENTE

1Kg de cartofi (cantariti fara coaja)
900mL lapte de vaca (3,5 % grasime)
O lingura amidon de porumb (sau de cartofi) + 80mL apa
½ lingurita boia dulce de ardei
1/3 lingurita nucsoara macinata
O lingurita ierburi de Provence (optional)
O lingurita patrunjel uscat sau proaspat

MOD DE PREPARARE

Curatam cartofii si ii taiem cuburi mai mari. Eu am avut cartofi potriviti si i-am taiat in 8.

Punem laptele intr-o tigaie antiaderenta (sau o cratita antiaderenta) mai inalta la foc mic. Cand incepe sa se incalzeasca, adaugam boia si nucsoara si amestecam cu un tel.

Adaugam si cartofii in lapte si ii lasam sa fiarba pana sunt aproape gata. (ai mei au fost gata in 20 de minute)

Punem amidonul intr-un castronel si peste el cei 80 mL si amestecam cu o furculita pana se dilueaza.

Cand cartofii sunt aproape gata, adaugam amidonul si amestecam usor cu o spatula. Mai lasam pe foc aproximativ 5 minute cat sa se ingroasa putin sosul.

Oprim focul si adaugam ierburile si amestecam. Gata!

Merg de minune la cina, puteti servi cu branza sau smantana, sau la pranz ca si garnitura pentru o fripturica.

Pofta mare!