Am pregatit pentru astazi coquelet cu sos aromat de smantana si va invit cu drag sa incercati aceasta reteta.

Coquelet-ul iese extraordinar de bun cu acest sos si merge de minune cu o garnitura de orez, cartofi, paste sau legume la alegere.

Am folosit desigur coquelet-ul de Bretagne de la Edenia pentru gustul sau foarte special si autentic de pui de tara si pentru carnea sa foarte frageda.

INGREDIENTE

1 Coquelet de Bretagne de la Edenia
400g smantana
50mL lapte
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi pisati sau usturoi granulat
condimente: boia, rozmarin, cimbru, piper

MOD DE PREPARARE

Puiul decongelat in prealabil peste noapte in frigider il ungem cu ulei de masline si cu boia dulce si il bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Dupa 30 de minute scoatem puiul si punem in vas smantana amestecata cu condimentele si laptele (smantana trebuie sa fie la temperatura camerei).

Bagam din nou vasul la cuptor pentru inca 30 de minute.

Pofta mare!

Coquelet de Bretagne este o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma crescut in Bretagne cu o alimentatie 100% vegetala.
Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina si extrem de frageda.

Va invit sa descoperiti puii de la Edenia si sa ii folositi cu incredere in preparatele Flaveur!