INGREDIENTE
550g faina alba de grau
25g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
o lingura zahar
350mL lapte
300g cascaval ras
1 ou batut pentru uns
MOD DE PREPARARE
Dizolvam drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul. Incepem sa adaugam faina si framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Adaugam si 220g cascaval ras in aluat si framantam bine pana se integreaza bine.
Lasam aluatul la dospit pentru 2h pana isi tripleaza volumul.
Aluatul dospit il impartim in 8 parti egale si formam covrigii pe care ii punem in tava pe hartie de copt.
Ungem covrigii cu ou batut si presaram cascaval ras. Va recomand sa fiti mai generoase ca mine cu cascavalul, puteti mari cantitatea atat in aluat cat si deasupra.
Bagam covrigii la cuptor la 180 grade C caldura sus jos fara ventilatie pana se rumeneste bine cascavalul, aproximativ 25 de minute.
Ies nemaipomeniti de pufosi si buni, dar regret ca nu am pus mai mult cascaval.
Pofta mare!
Merge făcuți cu faina 550?
Se poate folosi faina 550 sau doar cea 000?
se poate si cu 550
da
Se poate face aluatul și la mașina de făcut pâine? Dacă da, care ar fii ordinea ingredientelor. Mulțumesc
da, se poate! Puneti ingredientele umede apoi faina si drojdia deasupra ei. Programul pt aluaturi dospite!
Am făcut astăzi covrigi , aluatul
Foarte pufos , am dublat cantitatea de cașcaval dar in aluat…nu se simte deloc . Singura problema ar fi gustul….nesarati . Nu a ți simțit nevoia sa adăugați sare la aceasta rețeta?
retetele sunt dedicate copiilor! Deci automat nu veti vedea sare in ingredientele retetelor acestui site. Daca gatiti pentru adulti, atunci dvs veti condimenta dupa bunul plac.