INGREDIENTE

550g faina alba de grau
25g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
o lingura zahar
350mL lapte
300g cascaval ras
1 ou batut pentru uns

MOD DE PREPARARE

Dizolvam drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul. Incepem sa adaugam faina si framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Adaugam si 220g cascaval ras in aluat si framantam bine pana se integreaza bine.

Lasam aluatul la dospit pentru 2h pana isi tripleaza volumul.

Aluatul dospit il impartim in 8 parti egale si formam covrigii pe care ii punem in tava pe hartie de copt.

Ungem covrigii cu ou batut si presaram cascaval ras. Va recomand sa fiti mai generoase ca mine cu cascavalul, puteti mari cantitatea atat in aluat cat si deasupra.

Bagam covrigii la cuptor la 180 grade C caldura sus jos fara ventilatie pana se rumeneste bine cascavalul, aproximativ 25 de minute.

Ies nemaipomeniti de pufosi si buni, dar regret ca nu am pus mai mult cascaval.

Pofta mare!