INGREDIENTE

Pentru BLAT:
3 albușuri
zahăr dupa preferințe
2 linguri cu vârf de făina alba de grau tip 000
3-4 linguri fulgi de cocos
1 vârf de lingurita praf de copt bio

Pentru CREMA
3 gălbenușuri
300 ml lapte de vaca 3.5% grasime
25 g unt cu 65% grasime
1 lingurița pasta/pudra de vanilie
30 g făina alba de grau tip 000
1-2 lingurițe carob

MOD DE PREPARARE

BLATUL
Am bătut spuma albușurile apoi am mixat in continuare cu o lingura de zahăr. Am adăugat făina cu praful de copt date prin sita, amestecând cu o spatula de sus in jos, apoi nuca de cocos.

Am pus in tava unsa cu unt (una mică pentru tort) și am lăsat la cuptor la 160 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit puțin (sa treacă testul scobitorii).

CREMA
Am pus laptele intr-o oala pe foc mic împreuna cu pasta de vanilie. Am amestecat gălbenușurile cu făina și puțin din lapte, apoi am turnat peste laptele din oala, amestecând încontinuu cu un tel pana s-a îngroșat.

Am stins focul și am incorporat untul. Am acoperit cu folie alimentara ca sa nu prindă pojghița.

Când s-a răcit blatul, l-am însiropat cu zeama de portocala (îl puteți lasă și așa) și am pus jumătate din crema răcita. In cealaltă jumătate am pus carob și am pus-o și pe ea peste blat cu o lingura. Am ornat cu fructe și nuca de cocos.

Foarte buna!

Pofta buna!