INGREDIENTE

400 g faina alba de grau
5 grame drojdie uscata
2 oua mici
100 mL lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal caldut
40 mL ulei de masline
1 lingura sirop artar
gem de casa

MOD DE PREPARARE

Dizolvam drojdia cu putin lapte caldut. Punem faina in bol si facem o groapa in mijloc. Adaugam drojdia, ouale, siropul si framantam usor turnand putin cate putin din lapte.

Dupa ce incorporam tot laptele adaugam uleiul si framantam bine in jur de 7 minute.

Aluatul obtinut este unul ferm ce isi revine la atingere. Punem aluatul la dospit acoperit in bol cu folie de plastic pana ce isi dubleaza volumul (45 minute a durat la mine).

Scoatem aluatul si il impartim in 2 parti. Rulam ambele parti in foi egale. Prima foaie o ungem cu gem de casa, iar cea de a doua o aplicam usor peste prima. Taiem fasii late pe care le rasucim sub forma unor covrigi.

Punem covrigii in tava pe hartie de copt si ii lasam la crescut pentru 20 minute. Dupa ce au crescut ungem covrigii cu ou batut. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute (sau pana cand sunt rumeni frumos).

Deliciosi si foarte moi. Au rezultat 7.

Pofta buna!