INGREDIENTE
400 g faina alba de grau
5 grame drojdie uscata
2 oua mici
100 mL lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal caldut
40 mL ulei de masline
1 lingura sirop artar
gem de casa
MOD DE PREPARARE
Dizolvam drojdia cu putin lapte caldut. Punem faina in bol si facem o groapa in mijloc. Adaugam drojdia, ouale, siropul si framantam usor turnand putin cate putin din lapte.
Dupa ce incorporam tot laptele adaugam uleiul si framantam bine in jur de 7 minute.
Aluatul obtinut este unul ferm ce isi revine la atingere. Punem aluatul la dospit acoperit in bol cu folie de plastic pana ce isi dubleaza volumul (45 minute a durat la mine).
Scoatem aluatul si il impartim in 2 parti. Rulam ambele parti in foi egale. Prima foaie o ungem cu gem de casa, iar cea de a doua o aplicam usor peste prima. Taiem fasii late pe care le rasucim sub forma unor covrigi.
Punem covrigii in tava pe hartie de copt si ii lasam la crescut pentru 20 minute. Dupa ce au crescut ungem covrigii cu ou batut. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute (sau pana cand sunt rumeni frumos).
Deliciosi si foarte moi. Au rezultat 7.
Pofta buna!
Sunt buni dar ies putin cam uscati. Cred ca trebuie mentionat a se pune gem din abundenta pentru a se evita asta.
Eu încă nu i am bagat la cuptor, revin cu rezultatul, dar a fost foarte greu săi răsucesc, iese gemul pe toate părțile, cred ca trebuie folosit un gem mai dens, nu asa apos. Multumesc pentru reteta! Revin cu o parere dupa rezultatul final.
Acum după degustare, surprinzător nu s-a ars gemul iesit, au gust bun, iar dacă aș schimba ceva, acel lucru este sa pun doar 1 ou, după gustul meu se simte cam pronunțat oul. Cel mic a fost incantat. Multumesc!