INGREDIENTE

600g faina alba de grau
400mL lapte de vaca 3.5% grasime
7g drojdie uscata sau 15g drojdie proaspata
2 linguri zahar (optional)
1 ou
100g unt la temperatura camerei (am folosit cu 65% grasime)
1 galbenus + o lingura lapte pentru uns covrigii
Mix de seminte – sau doar susan, mac etc ce preferati

MOD DE PREPARARE

Aluatul merge facut atat la robot cat si la masina de paine sau de mana.

Framantam un aluat din faina, lapte, drojdie, ou, zahar. Este usor lipicios dar nu mai adaugam faina.

Lasam aluatul la crescut in loc caldut pentru 1h30 cat sa-ti dubleze volumul.

Aluatul dospit il intindem pe blatul de lucru infainat, in forma de dreptunghi si gros cam de 1cm.

Ungem aluatul cu untul moale si il impachetam astfel: aducem laturile mari la jumatate, apoi laturile mici la jumatate si am format un pachet.

Punem pachetul de aluat intr-o punguta si il bagam la frigider pentru 45 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider, nu il mai framantam si il intidem exact asa pachet cum l-am pus.
Il intidem astfel incat sa obtinem un dreptunghi gros de 1 cm.

Decupam fasii late de aproximativ 3cm, pe care le rasucim si unim capetele sa formam un cerc.

Punem covrigii in tava pe hartie de copt, ii ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Extraordinar de pufosi si gustosi! Pofta buna!

*mi-au iesit 9 covrigi si am copt de doua ori ca doar 5 mi-au incaput in tava.
*untul mi-ai curs putin in tava, dar nu foarte rau, puteti reduce cantitatea daca doriti.