INGREDIENTE
Aluat:
130mL lapte vegetal sau de vaca
12g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
375g faina alba de grau
1 ou
60g ulei de cocos (il topim daca este solidificat)
Zahar in functie de preferinte
Umplutura:
100g faina de migdale
1 lingura carob
1 lingura zahar pudra
7 linguri lapte
1 ou batut pentru uns cozonacul
Fulgi de migdale (optional)
MOD DE PREPARARE
Aluatul il preparat ca si la COZONACUL PUFOS CU MIGDALE SI CAROB.
Pentru umplutura amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema mai groasa pe care o impartim in doua parti egale.
Aluatul dospit il impartim in 3 parti egale. Folosim o forma rotunda cu diametrul de 22cm in care punem hartie de copt. Eu am folosit o forma ceramica.
Fiecare bucata de aluatul o intindem in forma de cerc cu diametrul formei de copt.
Punem primul cerc de aluat in forma si il acoperim cu jumatate de umplutura. Peste el, punem al doilea cerc pe care il acoperim de asemenea cu cealalta jumatate de umplutura peste care punem al treilea cerc.
Ungem cozonacul cu ou batut si presaram fulgi de migdale daca dorim.
Bagam in cuptor pe raftul de jos, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea.
Lasam cozonacul sa se raceasca complet inainte sa-l taiem.
Gustos si pufos. Pofta mare!