INGREDIENTE

Aluat:
310mL apa
2 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
630g faina alba de grau
12g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata

Pentru umplutura:
40 buc mini mozzarella (aproximativ 350g) – se poate inlocui si cu bucatele de cascaval, cas

1 ou
Oregano

MOD DE PREPARARE

Aluatul il vom prepara ca la MELCISORII CU CASCAVAL SI SOS DE ROSII. – click pe nume pentru a vedea reteta

Aluatul dospit il intindem pe blatul de lucru in forma de dreptunghi, iar grosimea sa fie in jur de 0.5cm, nici foarte subtire dar nici foarte gros.

Impartim foaia in 4 pe lungime iar pe latime in 10, astfel incat sa obtinem 40 de patratele aproximativ egale.

Uscam fiecare mingiuta de mozzarella cu un servetel apoi o invelim in aluat. Strangem bine la imbinare pentru a nu curge la cuptor. Oricum cateva tot vor curge.

Pregatim o tava mare de cuptor pe care punem hartie de copt.

Incepem de jos cu tulpina formata din 2 randuri a cate 2 bilute. Primul strat de jos va avea 8 bilute si descrestem cu cate o biluta pe masura ce ajungem in varf.

Ungem bradutul cu ou batut si presaram oregano.

Bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste frumos. Tava va fi pozitionata pe al doilea raft de jos al cuptorului.

Nemaipomenit de gustos si pufos. Pofta mare!