Ce sa faci cand esti in criza de timp si trebuie sa pregatesti o gustare pentru copil?
„Reinventezi” dovleacul copt.
INGREDIENTE
10 cm dovleac ( am folosit partea tip gat)
2 felii de gutuie ( cam jumatate din cantitatea de dovleac)
1 lingurita de miere
1 lingura de nuci pisate
1 praf de scortisoara
putin unt pentru uns si inabusit
MOD DE PREPARARE
Am feliat subtire dovleacul ( 0.5cm).
Am uns hartia de copt ( pusa in tava) cu unt si am pus feliile de dovleac.
Am bagat tava la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( preincalzit).
Din cand in cand am verificat chipsurile si le-am tot intors/rotit.
Cand sunt moi, moi…sunt gata!
Separat am razuit gutuia fin si am pus-o cu untul ( circa o lingurita) si 2 linguri de apa, intr-o tigaie cu capac la inabusit.
Cand s-a inmuiat bine, bine am lasat-o putin sa se raceasca si am blenduit-o cu mierea.
Am uns feliile de dovleac cu acest amestec de gutuie si am presarat nuca si scortisoara.
Sa va mai povestesc despre mirosul divin din bucatarie?
Pofta buna!