Va invit astazi sa gatim dovlecei umpluti cu ton si sos de rosii, absolut deliciosi!
Tonul este un peste de o calitate superioara cu carne rosie si gustoasa, cu putine calorii si cu o textura ferma. De asemenea contine raportul ideal intre acizii grasi omega 3 si omega 6.
Am folosit file de ton de la Edenia pentru ca este un produs 100% natural care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale. Este un peste de captura, fara oase si fara piele si cu o glazura de 10%.
INGREDIENTE
3 dovlecei potriviti
260g file de Ton de la Edenia
200g pulpa de rosii (am folosit la borcan)
½ ceapa
3 catei usturoi
Piper
O lingurita cimbru uscat
Putina mozzarella (20g aproximativ)
MOD DE PREPARARE
Tonul decongelat in prealabil in frigider il vom gati la abur 15 minute, cat sa-l putem marunti cu cutitul.
Intr-un bol amestecam tonul maruntit, pulpa de rosii, ceapa si usturoiul tocate marunt si consimentele.
Spalam dovleceii si ii taiem pe lung fara sa indepartam extremitatile.
Scoatem miezul folosind o lingura. Vom scobi dovlecelul doar cat sa indepartam acel miez cu seminte.
Punem dovleceii in tava pe hartie de copt si ii umplem cu compozitia cu ton. Presaram putina mozzarella pe fiecare.
Bagam in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute.
Pofta mare!
Pestele Edenia este 100% natural, fara aditivi sau conservanti, fiind filetat si congelat in ziua capturii.
Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.
Congelarea se face rapid, la temperaturi foarte joase, bucata cu bucata, pentru a pastra gustul autentic si textura ferma a fileului de peste.
Congelat proaspat, pestele Edenia isi pastreaza nutrientii, textura si gustul!