INGREDIENTE

Pentru cojile de eclere:
150 ml apa
50 g unt cu 82% grăsime
130 g făina alba de grau
4 oua (de țara am folosit eu)

Crema este cea de la tortul Bounty cu afine. Am înjumătățit cantitatea cremei.
Data viitoare când fac aceste eclere sigur dublez cantitatea. Sunt extrem de bune și ușor de preparat!

MOD DE PREPARARE

Într-un vas punem apa și untul tăiat cubulete pe foc la fiert. Cand ajunge in punctul de fierbere adăugăm faina toată odată.

Cu un tel sau spatula amestecam energic asigurându-ne ca nu rămân cocoloașe. Mai lasam vasul pe foc încă câteva secunde pana aluatul începe sa se desprindă de pe pereții vasului. Tragem de pe foc și amestecam continuu in aluat timp de aproximativ un minut.

Aluatul e destul de tare la început și cam greu de amestecat, dar nu va faceți griji ca după ce incorporam ouăle e ok. Apoi începem sa adăugăm câte un ou omogenizam bine după fiecare. Punem aluatul in POȘ și formam eclerele pe tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem eclerele la cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 minute sau in funcție de cuptor.

Pofta mare va doresc!