INGREDIENTE

80 g faina alba de grau
2 oua
50 g unt cu 65% grasime
60 ml lapte de vaca 3.5% grasime
60 ml apa

Crema:
2 banane
1 lingura fulgi cocos
2 linguri mascarpone
1 lingurita zeama lamaie

MOD DE PREPARARE

Punem in cratita pe foc apa cu laptele si untul. Cand untul s-a dizolvat adaugam faina (toata odata) si cu o paleta de silicon miscam energic (la foc mic) pana formam un aluat.

Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de vas (il presam si amestecam bine). Lasam aluatul 2 minute sa se odihneasca. Dupa cele 2 minute in alt vas mixam bine aluatul cu mixerul pana devine sfaramicios. Adaugam cate un ou si mixam in continuare. Incalzim cuptorul la 190 grade C si tapetam o tava cu hartie de copt. Aluatul obtinut il punem in posh (sau punga) si formam eclerele (de dimensiunea unor piscoturi cu spatiu intre ele).

Coacem pentru 10 minute la 190 grade C (nu deschidem usa cuptorului), apoi la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru inca 10 minute (pana s-au rumenit deasupra). Cu o scobitoare facem cate o gaura in fiecare si le mai coacem cca 10 min tot la 180 grade. Scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca.

Crema: pasam bananele si le amestecam cu cele doua linguri de mascarpone, fulgii de cocos si lingurita de zeama lamaie. Umplem eclerele taiate pe jumatate cu crema si fructe.

Pofta buna!