De curand am auzit o discutie despre ceva …”rontanele” cu aceasta branza.
Dar cum nu era nimic concret…era ceva din auzite, am pus in practica intuitiv sa vedem ce iese.
Astfel au aparut aceste gustarele divine!!
INGREDIENTE
5-6 linguri de faina ( in jur de 80 g)
60 g unt rece
100 g branza cheddar
pentru decor: oregano si seminte de susan; puteti opta si pentru altceva…data viitoare vreau sa fac cu seminte crude de dovleac sau floarea soarelui.
MOD DE PREPARARE
Am amestecat foarte bine untul razuit, cu branza razuita si faina turnata in ploaie.
Bine, bine cat sa devina un aluat mai consistent, modelabil si nelipicios.
Am format in palme un baton gros, precum salamul de biscuiti si l-am dat prin amestecul de seminte de susan si oregano.
L-am lasat la frigider in jur de 1 ora si jumatate.
Cred ca mergea si mai putin.
Cat sa fie tare din nou untul.
Am taiat felii groase de 0.5 cm aproximativ si le-am asezat intr-o tava pe hartie de copt.
Le-am bagat la 175 grade C caldura sus-jos fara ventilatie – preincalzit pentru 15 minute, apoi le-am intors si le-am mai lasat 10 minute.
Se pastreaza foarte bine in cutie metalica cel putin 24h.
Pofta buna!
Cat sunt de bune!!!
Multumesc pentru feedback. Ma bucur sa aud ca nu sunt singura „fana” a lor 🙂
Am urmat întocmai instrucțiunile și nu mi-au ieșit. E ceva f gras sarat.
Buna Maria!
Compozitia seamana la textura cu cea de fursecuri dulci cu unt.
Sunt usor unsuroase.
Sarat poate fi de la tipul de cheddar.
Am gasit si eu 2 feluri, ce nu erau ok. Multumita am fost de Prodlacta!