INGREDIENTE

50g migdale crude
50g miez de fistic crud
3 albusuri
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
40g unt (pe care il topim)

MOD DE PREPARARE

Rasnim migdalele si fisticul astfel incat sa obtinem o faina. Putem folosi rasnita de cafea, maruntitorul electric sau blenderul cana.

Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare.

Intr-un bol amestecam migdalele si fisticul macinate cu zaharul apoi adaugam spuma de albusuri si omogenizam. Peste aceasta compozitie turnam si untul topit si amestecam pana se integreaza.

Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam din compozitie cate o lingurita plina si punem in tava. Daca dorim fursecurile mai micute atunci voi pune doar o lingurita. Daca le dorim mai mari atunci vom pune 2 lingurite. Lasam spatiu intre fursecuri si nu aplatizam pentru ca se vor lasa ele in cuptor.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, caldura sus jos fara ventilatie, pozitionand tava la mijlocul cuptorului. Lasam aproximativ 15 minute astfel incat sa fie usor rumenite.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca 5 minute apoi le dezlipim usor cu o spatula. Cat sunt calde sunt mai moi dar se vor mai intari putin dupa ce se vor raci.

Cele mai bune fursecuri! Pofta mare!