Cand vrei fursecuri sanatoase si…colorate, acestea sunt super pentru party-uri si nu numai.
INGREDIENTE
1 sfecla mica coapta ( cat un mar normal)
50 g unt
100 g faina alba de grau
2 linguri migdale macinate grosier
1 lingurita praf de copt
Optional – 1 lingura de zahar brun brut/ alt indulcitor; gustati compozitia si decideti. Eu nu am pus nimic
MOD DE PREPARARE
Am blenduit fin sfecla ( piure fin, fin).
Am amestecat-o cu untul la temperatura camerei si am cernut deasupra faina amestecata cu praful de copt.
Am incorporat si 1,5 linguri de migdale, si cu o lingura am modelat pe hartie de copt fursecurile.
Le puteti face in ce dimensiune doriti, dar nu foarte inalte…circa 0.5 cm.
Aluatul este lipicios.
Le-am ornat cu migdale si am bagat 15 minute la frigider.
Apoi le-am bagat la cuptor, (180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie -preincalzit) pana s-au dezlipit cu usurinta de pe hartia de copt, aproximativ 25 de minute.
Pofta buna!