INGREDIENTE
1 lingura mascarpone
220 g faina alba de grau
1 lingura carob
1 lingura sirop artar
1 ou mare
50 g unt rece
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu – optional
1 lingurita praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Dam untul pe razatoare si il incorporam in faina cu degetele apoi adaugam praful de copt si bicarbonatul. Adaugam lingura de mascarpone, oul, siropul si framantam usor aluatul care este putin lipicios (adaugam putina faina la nevoie). Impartim aluatul pe jumatate si incorporam lingura de carob in una dintre ele.
Dam ambele jumatati la congelator pentru 9 minute.
Scoatem si intindem foi pe care le suprapunem.
Taiem fasii lungi apoi le rasucim si apropiem ca in imagini (Eu am uns blatul cu ulei de masline si am putut lucra usor).
Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt. Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 15-20 minute.
Moi si delicioase!
Pofta buna!
Cate fursecuri au iesit din gramajele folosite?
8