INGREDIENTE

250 g faina alba de grau cernuta
1 galbenus
50 ml sana sau smantana cu 12% grasime
100 g unt la temperatura camerei si taiat bucati mici – cu 65% grasime
1 ou pt uns

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu untul pana obtinem o masa sfaramicioasa. Adaugam galbenusul, sana si framantam cu mana (la nevoie mai adaugam faina).

Dam aluatul obtinut in folie alimentara la frigider pentru 45 de minute. Scoatem aluatul pe blatul de lucru si il intindem asemenea unui dreptunghi.

Cu o rola sau cutit taiem 10 fasii pe lungime. Neavand formele necesare am improvizat din hartie de copt. Rulam fiecare fasie de aluat pe hartia de copt sub forma unui con si le asezam in tava.

Ungem conurile cu ou si dam tava la frigider pentru 15 minute. Coacem conurile la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute.

Le puteti umple cu budinca de vanilie sau orice sarlota doriti.

Pofta buna!