INGREDIENTE
2Kg pere
500mL suc de mere
MOD DE PREPARARE
Spălăm perele, le tăiem în două, le scoatem mijlocul și le tocăm mărunt. Eu le-am tocat la mărunțitorul electric. Le-am lăsăt cu coajă pentru că erau foarte mici.
Punem perele tocate într-o oală mai largă la foc mic. După vreo 10 minute adăgăm și sucul de mere. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 1 oră. Trebuie să scadă zeama și să devină cremos.
*Este important ca oala să fie largă pentru că va scadea mai repede. Trebuie obligatoriu amestecat destul de des să nu se lipească. Mie mi-a ieșit ușor acrișor pentru că nu am avut pere foarte dulci. Am folosit suc de mere cumpărat fără zahăr adăugat. Puteti folosi și suc stors în casă, e cu atât mai bine.
Pentru sterilizare urmați pașii de la rețeta de ZACUSCĂ DE VINETE LA CUPTOR.









