INGREDIENTE (5-6 portii)
2 cepe medii
2 morcovi
1 pastarnac
1 ardei gras rosu (mare)
O mana fasole verde (am avut congelata)
O mana conopida (am avut congelata)
2 dovlecei
2 vinete
3 cartofi
O mana de praz tocat (am avut congelat)
2-3 linguri bulion
2-3 linguri pulpa de rosii
Condimente la alegere- am pus ierburi de Provence
Patrunjel
MOD DE PREPARARE
Taiati cepele marunt. Morcovii, pastarnacul, ardeiul, dovleceii, vinetele, cartofii le taiati cubulete mici. Conopida ramane in buchetele.
Intr-o cratita puneti ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul si prazul cu putin ulei si putina apa si lasati sa se inmoaie. Apa adaugati pe parcurs cate putina, nu puneti multa de la inceput.
Dupa ce s-au inmuiat, adaugati fasolea, conopida si cartofii si completati cu apa cat sa aiba sa fiarba, nu acoperiti cu apa.
Dupa ce tura a doua de legume s-a inmuiat putin, nu trebuie sa fie fierte, adaugati vinetele, dovleceii si lasati aproximativ 10 minute cat sa se inmoaie putin.
Completati cu apa doar daca e nevoie, nu trebuie sa fie acoperite de apa pentru ca nu facem ciorba.
Dupa ce vinetele si dovleceii s-au inmuiat foarte putin, adaugati condimentele, bulion si pulpa de rosii si bagati cratita la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana sunt facute toate legumele si mancarea este suficient de scazuta. (la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie)
Pofta buna!