INGREDIENTE
300mL lapte vegetal sau de vaca (am folosit lapte de caju si migdale)
2 linguri carob
o lingura pudra de curmale (sau alt indulcitor-optional)
1 lingurita agar-agar
MOD DE PREPARARE
Mixam toate ingredientele apoi punem compozitia intr-o craticioara la foc mic, amestecand des.
Din momentul in care incepe sa fiarba amestecam incontinuu si lasam pe foc 1 minut.
Luam craticioara de pe foc, lasam 3 minute in repaus si turnam compozitia in formele dorite.
Lasam compozitia sa se raceasca in forme la temperatura camerei apoi bagam la frigider pentru 2 ore sa se intareasca perfect.
Pofta buna!
Ies gustoase si fara indulcitor?nu am ,pentru moment decat zahar si miere!multumesc
ies cu gust de carob 🙂
Ce bunătăți de jeleuri! Este prima data când fac jeleuri. Simplu de făcut și gustos! Mulțumim pentru reteta
Jeleurile se pot pastra mai multe zile la temperatura camerei, intr-o cutie inchisa?
jeleurile se pastreaza la frigider 1-2 zile max!
De la ce varsta se pot da?
dupa 1 an cand introducem gustarile 🙂