Va face pofta o mamaliga gratinata cu spanac si rosii?

Va invit sa o gatim astazi impreuna, este o reteta simplu si rapid de preparat! Si pe placul celor mici dar si a celor mai mari!

Eu am folosit pentru aceasta reteta spanac tocat portionat de la Edenia, 100% natural si fara conservanti!

Spanacul contine fier si beta-caroten si este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si fibre. Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!

INGREDIENTE (5-6 portii)

180g malai (aprox ¾ cana)
3 cani apa
10 cuburi spanac tocat portionat de la Edenia
200g smantana
100g mozzarella taiata cubulete
6 rosii potrivite
Putin busuioc

MOD DE PREPARARE

Punem apa la fiert intr-o craticioara si adaugam spanacul direct congelat in momentul in care da in clocot. Oprim focul si amestecam sa se dezghete spanacul. Varsam totul printr-o strecuratoare si presam spanacul pana ramane uscat.

Acum vom pregati mamaliga. Punem cele 3 cani de apa la fiert si adaugam malaiul in ploaie in momentul in care apa incepe sa fiarba si amestecam cu un tel.

Lasam mamaliga sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pentru 4 minute (in cazul meu).

Luam mamaliga de pe foc si adaugam smantana, spanacul si mozzarella amestecand pana se omogenizeaza.

Ungem cu unt cu vas de yena si punem mamaliga dupa ce s-a racit putin. Acoperim mamaliga cu rondele de rosii si presaram putin busuioc.

Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie si lasam pentru aproximativ 25 de minute.

Gata masa! Pofta mare!

Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului. De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!

Spanacul congelat Edenia isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si este bogat in nutrienti importanti pentru o dieta echilibrata.

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!