INGREDIENTE
2 oua
300ml lapte
600g faina
50g unt topit
25g drojdie proaspăta
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
MOD DE PREPARARE
Am cernut faina si am pus-o intr-un vas, am adaugat ouăle deasupra. Am pus laptele la încălzit, apoi am dizolvat in el drojdia si am topit zaharul.
Am turnat lapte peste faina, amestecând pana la omogenizare. La final am adaugat untul topit, ușor călduț si am frământat cateva minute. Am acoperit aluatul cu un prosop de bucatarie si l-am lăsat la crescut.
Dupa 1 ora si jumatate am luat bucăți din aluat si am modelat in forma de bile, cu mâinile unse cu ulei.
Am pus bilele in tava cu hârtie de copt si le-am mai lăsat sa crească 30 minute, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit frumos, aproximativ 25 de minute.
Buna ziua! Mie mi-au iesit ca niste painite… aluat dens, nu au fost pufoase ca gogosile, au gresit oare undeva? 🙂
Poate a fost cam multă faina. Sau calitatea ei, contează si asta.
Buna! Faina reteta, dar la ce temperatura coacem gogosile?
Multumesc!
la 170-180 grade C e ok.
Buna. Pot folosi drojdie uscata in loc de proaspata?
da
Painici și aici