Am pregatit astazi o reteta noua cu peste pentru un pranz absolut delicios pentru intreaga familie! O reteta de gratin de peste cu cartofi si ciuperci si va invit cu drag sa o incercati!
Va recomand sa incercati reteta cu cod, pentru ca este un peste de o calitate superioara cu carne alba si densa, bogat in proteine si cu un continut scazut de grasimi.
Va invit sa folositi file de cod atlantic de la Edenia pentru ca este 100% natural si care nu contine fosfati, aditivi sau alte chimicale. Este un peste de captura, fara oase si fara piele si cu o glazura de 10%.
Ciupercile congelate Edenia isi pastreaza savoarea si gustul natural si sunt o alegere nutritiva perfecta, fiind bogate in fibre si antioxidanti si avand o cantitate mica de grasimi.
INGREDIENTE (4 portii)
400g Cod Atlantic de la Edenia
250g ciuperci taiate de la Edenia
400g cartofi (cantariti fara coaja)
Usturoi pudra
Sos Bechamel
40g faina alba de grau
40g unt
500mL lapte de vaca 3.5% grasime
80g cascaval ras (pe razatoarea mica)
40g cascaval ras (pe razatoarea mare) – pentru presarat deasupra
MOD DE PREPARARE
Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii gatim la abur pentru 15 minute.
Punem ciupercile direct congelate intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline si le lasam la foc mic pana scade toata apa.
Pestele decongelat in prealabil la frigider il taiem cubulete.
Pentru sos punem untul la topit intr-o craticioara iar in momentul in care este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam energic cu un tel pana se formeaza o coca care desprinde de pe peretii vasului.
Incepem sa adaugam laptele putin cate putin amestecand incontinuu. Cand il terminam mai lasam pe foc inca 2 minute pana se ingroasa. Cand este gata, adaugam cele 80g de cascaval ras si amestecam. (vom prepara sosul la foc mic)
Ungem un vas cu unt si punem cartofii. Am folosit un vas rotund de inox cu diametrul de 22cm. Deasupra cartofilor punem ciupercile si bucatile de peste crud. Turnam sosul peste tot si presaram cascavalul ras.
Bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 minute sau pana se rumeneste bine deasupra.
Pastram gratinul la frigider si il reincalzim la cuptor. Poate fi consumat in 2-3 zile.
Pofta mare!
Pestele Edenia este 100% natural, fara fosfati, aditivi sau alte chimicale, fiind filetat si congelat in ziua capturii.
Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.
Toate produsele din gama de peste Edenia sunt congelate individual. Fiecare bucata de file de peste este inghetata rapid, la -35 grade, pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Stratul de glazura este unul minim (0-10%) pentru a proteja fileurile de peste de arsurile datorate temperaturilor scazute.
Va invit cu drag sa folositi cu incredere pestele Edenia in preparatele Flaveur!