INGREDIENTE
750 mL lapte de vaca 3,5% grasime sau lapte vegetal
4 linguri de gris
Pudra de vanilie
5 caise foarte dulci
O lingurita de agar agar
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
MOD DE PREPARARE
Am dat laptele in clocot cu vanilia si am adaugat grisul in ploaie; am amestecat din cand in cand pana la final.
Pentru jeleu am fiert caisele jumatati cat sa se inmoaie si le-am trecut printr-o sita. Am pus o parte din zeama in care le-am fiert (depinde de marimea caiselor si cat de „diluat” sau nu doriti sa faceti jeleul), piureul de caise, o lingurita de agar agar si o lingura de zahar si am pus la foc mic amestecand continuu pana cand da in clocot si apoi inca aproximativ un minut.
Am pus in cupe inclinate jeleul si am lasat la rece sa se inchege in aceasta pozitie iar apoi am pus peste el grisul cu lapte.
Pofta buna!!
Alte precizari
*In locul grisului cu lapte puteti sa puneti si tapioca, couscous, etc…
**Se pot pune si alte tipuri de fructe