INGREDIENTE (1 portie)
o gulie
2 linguri mei
1 morcov mic
10 cm praz
o lingura boabe de mazăre (congelata)
1/2 ardei copt (congelat)
1 linguriță ulei de măsline
2 linguri smantana 12% grasime
1 lingura iaurt natur
marar
MOD DE PREPARARE
Daca e vineri, atunci avem zi fara carne!
Am pus la hidratat meiul de seara, dupa care l-am fiert dimineata pana s-a umflat.
Am curătat gulia de coaja si am scobit-o cu cutitul si o lingurita.
Am tăiat mărunt prazul, putin miez de gulie si le-am pus la inabusit cu un pahar de apa.
Am adaugat morcovul ras, ardeiul tocat mărunt si mazarea.
Dupa ce a dispărut zeama, am adaugat uleiul de măsline, meiul si am oprit focul.
Am umplut gulia si am dat la cuptor o ora la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie sau pana se moaie bine gulia (incercati cu o furculita).
Separat, am amestecat smantana cu iaurtul si mararul tocat.
Am asezonat gulia cu acest sos si a iesit ceva minunat.