INGREDIENTE

1l lapte de vaca pasteurizat (laptele de tara trebuie fiert timp de 15minute)
80g iaurt natur 3,8% grasime (cu aproximatie, 2 linguri pline)

MOD DE PREPARARE

Am incalzit laptele atat cat sa fie cald, nu fierbinte. L-am luat de pe foc, am adaugat iaurtul si am amescat bine, apoi am acoperit vasul cu capac si l-am infasurat intr-un prosop de bucatarie gros.

L-am lasat asa peste noapte, in apropierea caloriferului, acum fiind iarna. Vara nu este nevoie sa fie in apropierea unei surse de caldura.

Il las asa de seara pana dimineata sau invers, in functie de momentul zilei in care il fac.

Este o modalitate simpla de a obtine iaurt fara iaurtiera si nu a dat gres pana acum. Il faceam foarte des cand am inceput sa ii dau copilului iaurt, iar acum am zis sa incerc din nou.

Il depozitez in frigider, in borcane de sticla inchise foarte bine cu capac, pentru cateva zile. La urmatoarea tura de iaurt de casa se poate folosi din el si tot asa pentru aproximativ 3 ture, apoi devine prea slab. Deci, la un interval, folosesc din nou iaurt din comert pentru a obtine iaurtul de casa.

Nu are exact consistenta iaurtului din comert, dar gustul este acelasi.