INGREDIENTE

500mL lapte vegetal sau de vaca (am folosit de migdale)
4g agar agar
2,5 linguri carob
o lingura sirop de artar (optional)
1 banana
fulgi de cocos (optional)

MOD DE PREPARARE

Punem intr-un bol laptele, agarul, carobul, siropul si mixam cateva secunde.

Turnam compozitia intr-o craticioara si punem pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 1 minute apoi oprim focul.

Pentru ca am folosit un vas ceramic care se putea sparge daca turnam compozitia fierbinte, l-am bagam putin in cuptor sa-l incalzesc. Asadar, in vasul mic ceramic am pus banana taiata in doua, apoi am turnam compozitia fierbinte si am presarat fulgi de cocos. Bananele se vor ridica :D.

Am lasat vasul la temperatura camerei sa se raceasca apoi am bagam la frigider sa se intareasca si mai bine. Mi-a mai ramas putin compozitie si pentru cateva jeleuri mici.
Cand a fost complet intarita am rasturnat usor pe o farfurie.

Dimensiunea vasului a fost: 17x11cm cu h 5cm.
*puteti inlocui banana cu alte fructe, cum ar fi mar, para, mango, kaki, etc :D. Le puteti taia chiar cubulete.