INGREDIENTE
3 piersici
½ banana
300ml lapte (aprox)
1 lingura sirop de artar
1 lingurita rasa agar-agar
MOD DE PREPARARE
Am facut un piure de piersici si banana (200ml) pe care l-am amestecat cu siropul de artar.
Separat, intr-o craticioara, am pus pe foc laptele amestecat cu agarul.
Am amestecat incontinuu pana a inceput sa fiarba. Am lasat sa fiarba 1 minut, amestecand incontinuu.
Am luat de pe foc si am lasat in repaus 5 minute.
Apoi am incorporat si piureul de fructe, amestecand bine. Am turnat in forme ceramice si am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa ce s-au racit, am bagat la frigider pentru 2-3 ore. Puteti folosi si forme din silicon.
* Piureul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul in care il incorporati in laptele cu agar.
* Puteti inlocui cu orice fruct doriti sau puteti schimba proportiile fructe-lapte, dar tineti cont de faptul ca 1 lingurita rasa de agar-agar gelifiaza 500 ml de compozitie.
Ce bine arata. Cristina,unde gasesc agar agar? Multumesc!
Eu iau dintr-un magazin bio. Incearca la plafar sau online undeva, sigur gasesti. 🙂
Buna, oare se poate face cu lapte vegetal de migdale? Multumesc
depinde cum se comporta laptele de migdale la fiert.
Oare in loc de agar agar se poate folosi gelatina vagana incolora?
cred ca da, eu nu folosesc gelatina ci doar agar. Nu stiu cum este aceasta gelatina vegana :D. Agarul este gelifiant vegetal deci s-ar putea sa fie acelasi lucru.
Buna ziua! Pot adauga apa in loc de lapte? Multumesc
DA
De la ce vârsta se pot da jeleuri ?
Dvs decideti cand oferiti un anumit preparat copilului!