INGREDIENTE

10 L suc de rosii
2 kg ardei capia rosu (cantarit doar pulpa)
100 mL ulei de masline
Piper
Cimbru verde
Busuioc verde
Alte ierburi aromatice dupa preferinte

MOD DE PREPARARE

Am facut sucul de rosii separand pulpa de seminte si coaja si l-am lasat cateva ore sa se linisteasca si apoi cu un furtunas i-am scos apa lasata la fundul vasului pentru a obtine un suc gros!
Ardeiul (capia rosu) l-am tocat crud prin masina de tocat si l-am pus cu tot cu zeama lasata (multa) impreuna cu uleiul la foc potrivit pana s-a inmuiat ardeiul iar apoi am adaugat sucul de rosii si am pus piper. Am continuat fierberea pana a ajuns la consistenta dorita iar spre final am adaugat crengute de cimbru si busuioc proaspete (pe care le-am scos ulterior).

Am pus in sticle de sticla pe care le-am sterilizat prin fierbere si anume: am pus prosoape de bucatarie pe fundul unei oale si am asezat sticlele peste care am pus apa (calda daca sticlele sunt fierbinti) pana a ajuns la gatul sticlelor (sa nu treaca de capac) si am fiert aproximativ 20 minute dupa ce a dat in clocot!
Pofta buna!

*se poate pune si ardeiul copt si tocat apoi (iese mai fin)