INGREDIENTE

3 linguri linte rosie (hidratata peste noapte)
1 morcov mic
½ radacina patrunjel
2 cepe
O felie mica radacina telina
Ulei de masline
2-3 linguri bulion de casa
Cimbru uscat

 

MOD DE PREPARARE

Inainte si dupa hidratare am spalat lintea in mai multe ape. Am pus-o la fiert si dupa 15-20 minute am adaugat morcovul si patrunjelul, taiate pe lungime sferturi, o ceapa taiata in patru, telina felii si am lasat sa fiarba impreuna pana au fost gata toate.

Intr-o tigaie antiaderenta am pus la inabusit, la foc mic, ceapa taiata marunt, in apa cu ulei de masline (am adaugat apa cand acesta a scazut). Aproape de final am pus bulionul si cimbrul si am mai lasat cateva minute. Este optional daca vreti sa faceti si aceasta ceapa, de pus deasupra, ca la fasolea batuta.

Legumele si lintea le-am scurs si le-am pasat cu ajutorul blenderului vertical, adaugand si putin ulei de masline si apa in care acestea au fiert, pana am ajuns la consistenta dorita.

Am servit cu ceapa inabusita.

Pofta buna!