
INGREDIENTE
550g faina,
100g unt
1 plic praf de copt
250 ml apa fierbinte
cascaval
sos de rosii
MOD DE PREPARARE
Am pus intr-un bol faina, am adaugat praful de copt si am amestecat. Am pus untul la temperatura camerei si am amestecat cu mâna pana s-a omogenizat si am obținut firimituri. Am adaugat apa fierbinte si am frământat pana am obținut un aluat care nu se mai lipește de mâna. Am acoperit si am lasat30min.
Am fiert sosul de rosii câteva minute si am adăugat busuioc sa se întrepătrundă aromele.
Am rupt bucatele din aluat si am întins foarte subțire. Am pus o farfurie rotundă deasupra si am decupat un cerc din aluat. Am copt lipiile in tigaie, fara ulei. Am intors de mai multe ori pe fiecare parte.
Am scos pe o farfurie si am acoperit cu alta.
Am uns o Lipie cu sos de rosii si am presarat cașcaval. Am rulat si am uns din nou cu sos. Am pus pe tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte,
Am un băiețel de 2 ani foarte mofturos la mâncare. Micul dejun pentru noi este un chin dar azi am încercat aceasta rețetă și spre surprinderea mea a mâncat o lipie cu cașcaval …..O mămică fericita ca azi a scăpat ușor de micul dejun
Ma bucur ca v-am fost sursa de inspirație pentru o masa. Sper sa mai găsiți retete pe plăcul fiului pe site la noi.