INGREDIENTE

2 oua
1 lingura zahar brun
50 g unt cu 65% grasime
1/2 lingurița pudra de vanilie – optional
70-80 g făina albă alba de grau tip 000
5 g praf de copt BIO – 1 lingurita
1 nectarina (congelată sau merge chiar mai bine proaspata)

MOD DE PREPARARE

Prima oară punem untul la topit, apoi îl lăsam sa se răcorească.

Punem ouăle cu zaharul și pasta de vanilie intr-un castron și le batem cu mixerul pana devin spumoase și cremoase, apoi adăugăm untul topit și mai mixam 1 minut.

Adăugăm treptat făina și praful de copt (prin sita) și incorporam cu ajutorul unei spatule.

Punem folie alimentara deasupra castronului și îl băgăm la frigider pentru o ora. Între timp mai facem una, alta sau ne jucam cu copilul.

Ungem tava de brioșe cu unt și tapetam cu făina și avem grija sa scuturam bine surplusul de faina. Scoatem castronul de la frigider, punem nectarina tăiată in cubulețe, amestecam și, cu ajutorul unei linguri pentru înghețată, punem compozitia in forme. Dam la cuptor la 190-200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 10 minute. Avem grija sa nu se ardă.

Ies 12 Madeleines moi, puțin umede de la nectarina (având in vedere ca a mea a fost congelată), aromate și delicioase.

Pofta buna va doresc!