INGREDIENTE (o portie generoasa)
30g urzici
130g cartof dulce
1 catel usturoi
2 linguri malai
200mL apa
1 lingura mascarpone sau branza de casa/ricotta/iaurt/smantana
1 varf cutit unt (ori cu 65% grasime ori cu 82%) – optional
MOD DE PREPARARE
Ne ocupam inainte de urzici. Rupem frunzulitele de pe crenguta si cantarite trebuie sa iasa 30g. Punem putina apa intr-o craticioara si cand incepe sa fiarba adaugam urzicile, lasam 1 minut sa fiarba si oprim focul, apoi acoperim craticioara cu un capac pentru 15 minute.
Dupa 15 minute, punem urzicile intr-o strecuratoare si le presam sa iasa toata apa, apoi le tocam marunt.
Cartoful dulce il curatam, il taiem cubulete si il gatim la abur sau il fierbem impreuna cu usturoiul. Apoi le pasam cu furculita.
Pentru mamaliga, punem cei 200mL apa la fiert intr-o craticioara si cand apa incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie, amestecand cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 3 minute sau in functie de instructiunile de pe ambalaj.
Cand mamaliga este gata, adaugam untul, mascarponele, urzicile, piureul de cartof dulce si usturoiul si amestecam bine. Putem foarte bine si sa pasam cu blenderul vertical uzicile cu cartoful dulce daca bebe doreste textura mai fina.
Gata o mamaliguta super delicioasa! Pofta mare!
Oare în loc de urzici se poate folosi spanac? Mulțumesc
da
Buna seara, se poate da și a doua zi?
mamaliga nu o putem consuma decat imediat dupa preparare pentru ca se intareste
Se poate si cu broccoli? Multumesc
https://flaveur.ro/mamaliga-cremoasa-cu-broccoli/