INGREDIENTE (6 portii)

250g malai
1l +1/4l apa
1 ceapa rosie
1 morcov mare
1 pastarnac
250g ciuperci (am folosit la borcan)
7 oua
masline
rosii cherry
4 linguri ulei de masline + ulei pentru uns tava
condimente la alegere: patrunjel, oregano, busuioc
*ar fi mers si un ardei gras rosu dar am uitat sa pun

MOD DE PREPARARE

Intai facem mamaliga: punem apa la fiert si in momentul in care fierbe adaugam malaiul in ploaie amestecand cu un tel. Lasam la fiert pana se ingroase. Raportul apa:malai poate sa difere, deci cel mai bine cititi pe ambalaj. Rasturnam mamaliga pe o tava si o intindem in strat cam de 0.5cm si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o taiem cubulete.

Tocam ceapa, morcovul si pastarnacul la robot sau le dam pe razatoare. Le punem la inabusit in ulei de masline si putina apa, pana se inmoaie bine si nu mai ramane deloc apa. Mai adaugam apa din cand in cand la nevoie. Lasam legumele sa se raceasca.

Separat batem ouale cu condimentele.

Ungem o tava rotunda 22-25cm diametrul cu ulei de masline, punem jumatate din cubulete de mamaliga, apoi peste ele jumatate din legumele inabusite repartizand pe toata suprafata tavii, apoi restul de cubulete de mamaliga si peste ele restul de legume inabusite. Turnam si ouale batute incercand sa le repartizam in mod uniform, apoi presaram masline si punem rosii cherry.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 50 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca putin deasupra.

Cea mai buna mamaliga pe care am mancat-o vreodata :D. A fost cina intregii familii!

Pofta buna si voua!