INGREDIENTE

O punguta de urzici (congelate am avut eu) – aproximativ 200g
2 catei de usturoi
O lingurita ulei de masline
O lingurita de faina

MOD DE PREPARARE

Am fiert foarte bine in apa urzicile pentru aproximativ 15 minute. Cand au fost fierte bine am oprit focul si am lasat sa se raceasca putin.

Cand s-au racit am blenduit impreuna cu zeama lor pana la o consistenta dorita si am adaugat o lingurita de faina si am fiert amestecul destul de lichid pana a capatat consistenta din poza sau dupa preferinte.

Faina are rolul de a lega compozitia (se poate pune si amidon alimentar) in nici un caz nu se considera rantas avand in vedere ca este o compozitie lichida si nu exista prajeala.

Cand urzicile s-au racit (nu se pune usturoiul cand sunt fierbinti deoarece capata un miros urat) se adauga usturoiul foarte fin (crud daca deja se da asa copilului sau pregatit la abur) si cateva picaturi de ulei de masline.

Am servit cu mamaliga si cu pofta!

Poftă bună!