INGREDIENTE (20 BUC)
Aluat
480g făină albă de grâu
15g drojdie proaspătă sau 7g uscată
150mL lapte de vacă 3,5% grăsime
2 ouă
170g unt la temperatura camerei (am folosit cu 80% grăsime)
Umplutură
2 linguri zahăr brun
1 lingură scorțisoară Ceylon
80g unt la temperatura camerei (am folosit cu 65% grăsime)
1 ou + 1 lingură lapte pentru uns melcișorii
MOD DE PREPARARE
Dizolvăm drojdia în laptele călduț, apoi adăugăm ouăle, untul și făina și frământăm bine aluatul pentru vreo 15 minute. Lăsăm aluatul la dospit, la loc călduț pentru 2h. Putem prepara aluatul și la mașina de pâine.
Aluatul dospit îl întindem pe blatul de lucru ușor înfăinat, într-o foaie de 35x50cm. Ungem aluatul cu unt pe toată suprafața, apoi presărăm zahărul amestecat cu scorțișoara.
Rulăm ușor pe lungime și tăiem felii de aprox 3-4cm grosime. Punem melcișorii în tavă pe hârtie de copt și îi aplatizăm ușor, apoi îi ungem cu ou și lapte.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 30 de minute.
Nemaipomenit de gustoși și pufoși! Poftă mare!