INGREDIENTE

100 g faina alba
125 g faina integrala ( pentru baza)
3-4 linguri de faina in ploaie pentru framantare ( cat cuprinde)
1 ou
125 ml lapte caldut
50 g unt
Optional: 1 lingura de zahar brut/sirop de artar
2 mere
1/2 lingurita de scortisoara
2 linguri miez de nuca pisat
1 lingurita de drojdie uscata
putin ulei

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat faina cu drojdia. Am batut oul cu indulcitorul, si am turnat laptele caldut.
Am incorporat treptat faina.

Am amestecat continuu minim 1 minut.
Untul moale, l-am incorporat bucatele si am amestecat 3-4 minute.

Am pus pe un blat si am framantat putin aluatul turnand un ploaie faina extra pana acesta era usor modelabil si aproape deloc lipicios.
L-am pus intr-un vas acoperit cu folie alimentara si prosop.

Merele decojite le-am feliat si pudrat cu scortisoara.
Apoi am intins aluatul in foaie subtire de maxim 0.2 cm si am decupat cerculete.

Am pus mar pe un cerculet si am acoperit cu un altul.
Am presarat nuca apasand-o usor.

Le-am asezat pe hartie de copt si le-am lasat la crescut.

Aveti 2 optiuni: la temperatura camerei aproximativ 1 ora sau la cuptorul preincalzit si stins 30 minute.

Apoi le bagati la cuptorul incins la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 minute.

Se pot servi si insiropate cu lapte.

Pofta buna!