INGREDIENTE
Blat
3 oua (reci)
1 lingura sirop de artar
100 g faina alba de grau
50 g unt 65% grasime
2 linguri cu carob
1 lingurita pudra de vanilie
Crema
2 linguri mascarpone
2 linguri iaurt
Decor
zmeura/alte fructe
menta
MOD DE PREPARARE
BLAT
Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se mixeaza la viteza mare, 3 minute, si se aduga apoi lingura de sirop de artar. Bezeaua trebuie sa fie atat de tare incat sa treaca testul castronului rasturnat (sa nu curga deloc).
Se adauga galbenusurile intregi si se mixeaza la viteza mare, nu mai mult de 4 secunde.
Se adauga si continutul pastaii de vanilie, jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de unt, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, miscand castronul in sensul acelor de ceasornic (fara a face miscari bruste, caci riscam altfel ca blatul sa nu creasca pufos).
Restul de faina, restul de unt si carobul se amesteca cu prima compozitie pana se incorporeaza complet toate ingredientele.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace in cuptor, preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana trece testul scobitorii (15 minute).
Blatul poate fi gros sau subtire, in functie de preferinte.
CREMA
Crema se obtine din 2 linguri de mascarpone si 2 linguri de iaurt. Doar atat.
Pentru asamblare se folosesc bucati de blat in forma de cerc (se poate folosi un pahar).
Bucata de blat, crema, bucata de blat, crema si deasupra se orneaza cu zmeura si menta.
Se pot folosi si alte fructe.