INGREDIENTE

2 bucati muschiulet de porc
10 cartofi mici
2 linguri ierburi de Provence
1 ceapa mare rosie
4 linguri ulei de masline
200g smantana
250g branza Cheddar sau cascaval

MOD DE PREPARARE

Intr-un castronel amestecati 3 linguri de ulei de masline cu ierburile de Provence. Puneti sosul intr-un vas termorezistent (eu am folosit o tava rotunda).

Puneti muschiuletul de porc in sos si intoarceti-l pe toate partile sa acoperiti bine cu sos. Bagati la cuptor la 150 grade C caldura sus jos fara ventilatie pentru 2h30.

La fiecare 15 minute intoarceti muschiuletul pe cealalta parte. Dupa o ora, puneti in aceeasi tava si cartofii curatati si lasati intregi. Ii tavaliti prin sosul din tava. Am adaugat de 2 ori cate 1/3 paharel de apa.

Sosul- tocati ceapa marunt si o inabusiti intr-o lingura de ulei de masline si apa. Dupa ce s-a inmuiat bine si s-a evaporat si apa, adaugati branza data pe razatoare. Lasati pe foc 3 minute, amestecand din cand in cand pana ce branza se topeste, opriti focul si adaugati si smantana.

Pofta buna!

*Muschiuletul a iesit foarte fraged.

*Cantitatile le stabiliti in functie de preferinte.