INGREDIENTE

Pentru MUSCHIULET
1 muschiulet de porc
smochine uscate
cimbru
boia dulce
ulei de masline

Pentru PIUREURI
mazare
cartofi mov
lapte
unt

MOD DE PREPARARE:

Am spalat si curatat muschiuletul de pielițe si grăsime, l-am taiat in asa fel incat sa fie cat mai uniform, l-am înțepat pe lung in mijloc cu un cuțit cu lama subtire si lunga si l-am umplut cu smochine.

L-am pus in vas de yena, am stropit cu ulei de masline, am asezonat cu condimente, am pus apa pana la nivelul cărnii, am acoperit vasul cu capac si am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a pătruns foarte bine carnea (nu lăsați sa scadă toata zeama), aproximativ o ora.

Am întors din cand in cand carnea. Completați cu apa calda daca este nevoie.

Piureurile le-am facut foarte simplu.

Am blanșat mazărea, am blendat-o cu o frunzulița de menta, apoi am dat-o prin sita si i-am adăugat putin unt.
Cartofii mov i-am fiert, i-am pasat si i-am dat prin sita. Am adăugat putin unt si putin lapte.

Am servit cărnița foarte moale si delicioasa împreuna cu piureurile, totul stropit cu sosul format la carne.

Am pus si cateva bucatele de morcov fiert

Pofta buna!