INGREDIENTE BLAT
5 oua
60mL ulei de masline
60mL lapte (de vaca sau vegetal)
100g faina alba de grau (am folosit tip 000)
40g carob
o lingurita cu varf praf de copt bio
*zahar optional sau in functie de preferinte (eu am pus 2 linguri)

INGREDIENTE CREMA
2 oua
2 linguri rase amidon de porumb (sau de cartofi)
250mL lapte (vegetal sau de vaca 3.5% grasime)
o lingurita pudra de vanilie
*zahar optional sau in functie de preferinte

Pentru umplutura: 4-5 banane micute

MOD DE PREPARARE BLAT

Dam drumul la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare asemenea unei maioneze. Apoi adaugam uleiul si laptele iar la sfarsit faina amestecata cu carobul si praful de copt, continuand sa mixam dupa fiecare.

Peste crema obtinuta incepem sa integram putin cate putin albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Atentie! Nu amestecam ca la maioneza.

Folosim o forma rotunda de silicon cu diametrul de 25cm (sau alta forma rotunda in care punem hartie de copt) in care punem compozitia. Bagam la cuptorul preincalzit pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

MOD DE PREPARARE CREMA

Punem intr-un bol toate ingredientele si mixam cateva secunde. Varsam compozitia intr-o craticioara antiaderenta si punem la foc mic. Cand incepe sa se incalzeasca incepem sa amestecam continuu cu un tel din silicon pana se ingroasa compozitia, lasand pe foc cam 2 minute. (amestecand continuu). Lasam crema sa se raceasca putin, 2-3 minute.

ASAMBLARE

Dupa ce blatul s-a racit il transferam pe un platou sau o farfurie. Peste el punem o farfurie cu diametru mai mic decat blatul si trasam conturul ei usor cu un cutit. Apoi luam o lingura si scobim usor, cat sa incapa o banana, deci nu scobim mult. Atentie sa nu rupem blatul! Pastram blatul pe care l-am scobit si-l faramitam cu mana intr-un bol.

Umplem scobitura facuta cu banane, apoi turnam crema si nivelam iar pe deasupra acoperim cu blatul faramitat.

Bagam la frigider minimum 2 ore sa se intareasca crema apoi putem taia si servi.

Delicioasa!

*Crema mi s-a parut putina, deci data viitoare voi face cantitatea dubla sau o voi mixa cu o cutie de mascarpone. De asemenea, aceasta crema poate fi inlocuita cu orice SARLOTA de pe site sau cu BUDINCA DE VANILIE.