INGREDIENTE

3 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
40g unt (pe care il topim)
60mL lapte
185g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
85g carob
aprox 3 mere (170g piure de mere)

MOD DE PREPARARE

Curatam merele, le taiem cubulete si le gatim la abur pentru 20 de minute. Pasam merele cu blenderul vertical astfel incat sa obtinem un piure fin. Vom avea nevoie de 170g de piure.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam pe rand untul, laptele, praful de copt, piureul de mere, carobul si faina, mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o forma din silicon sau ceramica unsa cu unt / tapetata cu hartie de copt. Am folosit o forma rotunda din silicon cu diametrul de 23cm.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Foarte buna si pufoasa! Pofta buna!