Este un preparat simplu, la indemana oricui, totul tine de ordinea ingredientelor mai mult.
INGREDIENTE
100 g orez
250 g ciuperci proaspete
50 g branza cheddar (sau cascaval)
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1 lingurita de unt
MOD DE PREPARARE
Am pus untul intr-o craticioara si orezul bine spalat si ceapa taiata in 4.
Cand s-a topit untul ( amestecam continuu), punem 300 ml apa.
Cine doreste mai multa savoare poate pune 300 ml supa de legume/pui.
Lasam la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Atunci cand orezul este fiert, stingem si acoperim vasul.
Lasam circa 15 minute la umflat.
Separat blenduim ceapa cu usturoiul, uleiul si 2-3 linguri de apa.
Ciupercile le curatam si taiam cubulete.
Punem sosul de ceapa intr-o tigaie si turnam ciupercile.
Lasam sa se gateasca acestea la foc mic.
Incorporam orezul si cheddar-ul razuit fin.
Lasam alte 2-3 minure si apoi servim cu drag.
Pofta buna!