INGREDIENTE
2 dovlecei
2 cuburi de spanac congelat
3 graunti de usturoi
120g branza de casa sau ricotta
200ml sos de rosii
MOD DE PREPARARE
Feliem dovleceii cat mai subtire posibil pe lung, fara a folosi partea cu seminte ci doar marginile cu tot cu coaja. Ideal este sa folosim o razatoare care feliaza.
Intr-o craticioara punem la inabusit spanacul impreuna cu usturoiul pisat si jumatate de pahar de apa. Lasam la foc mic pana se inmoaie si scade apa. Dupa racire amestecam cu branza de casa.
Formam pachetelele din cate 2 felii de dovlecel, incrucisate in mijlocul carora adaugam cate o lingura din amestecul de branza si impaturim. Intr-un vas yena mic, 17/12 cm, turnam sosul de rosii si asezam pachelele.
Bagam in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30-40 minute.
Pofta mare!