INGREDIENTE

450g dovlecel (eu am avut un dovlecel mare)
3 oua
80g cascaval (cred ca merge si branza de casa sau parmezan)
6 catei usturoi (sau in functie de preferinte)
½ lingurita curcuma (optional)
2 linguri cu varf faina alba de grau
o lingurita ulei pentru uns tigaia

MOD DE PREPARARE

Tocam dovlecelul crud cu tot cu coaja la tocatorul electric sau il dam pe razatoarea mica. Mie mi-a iesit aproape ca un piure dar nu e musai sa iasa asa.

Punem dovlecelul tocat intr-o strecuratoare si presam bine sa iasa cat mai multa apa. Daca l-am dat pe razatoare atunci il vom stoarce cu mainile.

Cascavalul cu usturoiul la fel le tocam la tocatorul electric sau le dam pe razatoarea mica.

Intr-un bol batem ouale cu un tel, adaugam faina si curcuma si omogenizam.

Integram si cascavalul, usturoiul si dovlecelul si amestecam cu o spatula.

Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si o stergem cu un servetel.

Punem aproximativ cate 3 linguri per pancake. Coacem la foc foarte mic pana se rumeneste pe ambele parti (nu pana se arde).

Ies 6 pancakes delicioase. Cele mai bune pancakes pe care le-am mancat. Sigur ca vor ramane umede pentru ca au dovlecel :).

Pofta buna!